Egyszerű pite
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1 pohár kristálycukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 2 db kefír vagy natúr joghurt
- Kicsit több mint ½ pohár olaj
- 4 pohár liszt
- 1 cs sütőpor
- bármi, amit még bele szeretnél rakni (gyümölcs, fahéj, dió, stb.)
- egy üres joghurtospohár mérőedénynek (~150-175 g)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180-200 °C-ra. A tojásokat törjük fel egy nagy tálba, öntsük hozzá a kristálycukrot meg a vaníliás cukrot, és verjük fel (használhatunk hozzá habverőt is). Öntsük hozzá a kefírt, az olajat, a lisztet és a sütőport, aztán keverjük össze (itt is jól jöhet a habverő). Öntsük bele egy sütőpapírral bélelt tepsibe (itt mehet a tetejére a gyümölcs, ha van) és tegyük a sütőbe. 10-20 perc alatt aranybarnára sül.
Tipp:
Ne légkeverésen süssük, mert úgy a teteje odaég, az alja pedig nyers marad. Ajánlom helyette az alsó-felső típusú sütési módokat (az alsó-felső-légkeverés is jó).
Vélemény:
Nekem ez az egyik kedvenc sütireceptem, nagyon sokszor csináltam már, mindig baromi finom lett. Egyszerű, kezdők is bátran belevághatnak, kb. egy óra alatt el lehet készíteni. (A kép egy körtés pitéről készült, nagyon jól sikerült. :)